Loading...

Blog

Blog

Stați la curent cu ultimele știri, sfaturi utile scrise de specialiștii clinicii noastre

Avantajele tomografiei computerizate în diagnosticarea animalelor de companie
Avantajele tomografiei computerizate în diagnosticarea animalelor de companie

Domeniul medicinei veterinare evoluează rapid, oferind o gamă din ce în ce mai largă de opțiuni pentru diagnosticarea bolilor la animalele de companie. Printre acestea, tomografia computerizată (CT) se evidențiază ca o metodă de diagnosticare modernă. În acest articol, vom explora modul în care medicii veterinari utilizează CT-ul, avantajele acestei tehnici și tipurile de imagini clinice pe care le poate furniza.

Remediere sindrom brahicefalic
Remediere sindrom brahicefalic

Stenoza congenitală a nărilor și palatului moale prelungit este o afecțiune întâlnită la majoritatea bulldogilor francezi și altor rase brahicefalice, însă într-o formă ușoară. Aceasta înseamnă de fapt îngustarea canalului respirator anterior, ceea ce duce la îngreunarea trecerii aerului spre plămâni și se traduce prin respirație suierătoare și sforăit.

Alimentația câinilor
Alimentația câinilor

Dieta câinelui trebuie să fie echilibrată, adaptată la nevoile fiecărei rase. Este important ca dieta să fie consistentă, deoarece sistemul digestiv al câinelui se adaptează greu la schimbări. Schimbările se realizează timp de câteva zile prin combinarea vechilor și noilor alimente.

Sfaturi utile pentru îngrijirea câinilor
Sfaturi utile pentru îngrijirea câinilor

Vaccinările va ajută să va protejați cățelul de foarte multe boli virale care pot fi fatale. Vaccinarea se începe de la 5-6 săptămâni de viață și se repetă la 2-3 săptămâni până în jurul vârstei de 3 luni. În jurul vârstei de 6 luni se face vaccinarea împotriva rabiei.

Sfaturi utile pentru îngrijirea pisicilor
Sfaturi utile pentru îngrijirea pisicilor

Cele mai grave boli la pisici sunt virozele respiratorii și virozele digestive. Pisicile se pot îmbolnăvi prin contactul direct cu pisici bolnave sau prin intermediul unor purtători de viruși. Pentru a evita apariția acestor boli este bine că pisicile să se vaccineze periodic după vârsta de 9 săptămâni.