/ Ecografia în lumea necuvântătoarelor - Cliny Pet

Loading...

Ecografia în lumea necuvântătoarelor

Ecografia în lumea necuvântătoarelor

Ecografia sau diagnosticul cu ultrasunete este în prezent o metodă recunoscută pentru aplicațiile ei clinice, nu numai în medicina umană, ci și în medicina veterinară.

Diagnosticul ecografic este util datorită rapidității sale, cât și superiorității față de alte metode clasice de diagnosticare.
Cu ajutorul ecografiei se pot diagnostica modificări ale diferitelor organe situate în cavitatea abdominală.
Ecografia este cea care oferă imagini asupra conturului organelor și leziunilor, precum și imagini ale țesuturilor.
Pot fi examinate: ficatul, splina, pancreasul, vezica biliară, stomacul, vezica urinară sau rinichii.

Ecografic se pot depista la nivelul ficatului modificări de volum, de contur, de structur[. Se pot depista chiștii hepatici, hemoragiile, hematoamele, abcesele, necrozele, tumorile, iar în cavitatea abdominală ascita.

Examinarea pancreasului se recomandă în cazul unor traumatisme abdominale, pancreatite acute sau cronice, stări însoțite de “abdomen acut”, perceperea la palpare a unor formațiuni pe aria de examinare a pancreasului.

La nivelul intestinului, ecografic se pot diagnostica ocluzia intestinală, invaginatia intestinală, tumorile intestinului, corpi străini la nivelul intestinului.
Vezica urinară se pretează foarte bine la investigația ecografică - forma acesteia, mărimea, uniformitatea peretelui. Practic se pot aprecia inflamații, tumori, hematoame, rupturi, urolitiaze.