/ Educarea reflexului curățeniei la câini - Cliny Pet

Loading...

Educarea reflexului curățeniei la câini

Educarea reflexului curățeniei la câini

Educatia câinelui dumneavoastră începe chiar în ziua când ați adus câinele acasă…

Adus acasa cainele incepe sa –si exploreze teritoriul.Adulmecand si incolo si-ncoace, impleticindu-se cu stangacia unui bebelus, isi viziteaza locuinta. Si, in mod fatal, in cursul plimbarilor isi va marca teritoriul cu un scurt …urinat. Din acest moment trebuie inceputa educatia sa.
Trebuie sa pregatiti pentru catelus , o hartie groasa de ziar sau o carpa.Exista chiar scutece speciale impregnate cu hormoni pentru a atrage cainele.Prins in flagrant, catelul primeste o palma usoara pe fese si este pus la “toaleta” pe ziar.
Trebuie desigur felicitat cand se urineaza la locul prevazut. Daca stapanul este rabdator in cateva zile catelul va intelege. Deja este primul pas catre rigola….


(Invatatul) Deprinderea de a-si face nevoile afara
Dupa ce veterinarul i-a facut cel putin 2 vaccinuri , cainele are dreptul de a iesi afara.Asta ii face bine, ii dezmorteste si zburda.Pentru a invata sa fie curat trebuie scos foarte des , la 2 ore pe cat posibil.
Pt. a-l educa trebuie sa avem foarte multa rabdare sa folosim mai mult recompensa decat pedeapsa.In materie de invatare a deprinderilor,trebuie educat cu blandete ,iar cainele va invata repede si va cere singur afara postandu-se in fata usii.