/ Sfaturi utile pentru îngrijirea câinilor - Cliny Pet

Loading...

Sfaturi utile pentru îngrijirea câinilor

Sfaturi utile pentru îngrijirea câinilor

Vaccinările va ajută să va protejați cățelul de foarte multe boli virale care pot fi fatale. Vaccinarea se începe de la 5-6 săptămâni de viață și se repetă la 2-3 săptămâni până în jurul vârstei de 3 luni. În jurul vârstei de 6 luni se face vaccinarea împotriva rabiei.
HRANA

În privința modului de hrănire, este bine de știut că hrana specială pentru câini este mai bine adaptată nevoilor organismului cățelului dumneavoastră. Aceasta se poate găsi atât în magazinele specializate cât și în cabinetele veterinare existând o gama variată atât sub formă uscată cât și umedă. Există sortimente adaptate atât vârstei cât și taliei cățelului, de asemenea se găsesc diete pentru diferitele afecțiuni de care pot suferi cățeii.
Putem introduce în hrana cățelului și mâncare pregătită în casă pe bază de carne de pasăre sau vită, miel împreună cu legume, orez, paste făinoase.
Laptele și produsele lactate, un gălbenuș de ou fiert pe săptămâna se pot oferi cățelului.
Se va evita folosirea în alimentație a oaselor de pasăre, carnea de porc și mezeluri.


SĂNĂTATEA CÂINELUI

Odată devenit stăpânul unui cățel, trebuie să va prezentați cu el la veterinar pentru control.
În primul rând trebuie începute vaccinările:
Vaccinările va ajută să va protejați cățelul de foarte multe boli virale care pot fi fatale. Vaccinarea se începe de la 5-6 săptămâni de viață și se repetă la 2-3 săptămâni până în jurul vârstei de 3 luni. În jurul vârstei de 6 luni se face vaccinarea împotriva rabiei. După aceea, vaccinarea se face o dată pe an.
Cele mai importante vaccinari sunt împotriva bolilor ca: parvoviroza, jigodia infecțioasă, hepatita infecțioasă, parainfluenta, tuse de canisă, coronaviroza. După vaccinare, câinele chiar dacă este expus la o anumită boală pentru care a fost vaccinat nu se mai poate îmbolnăvi sau face o formă foarte ușoară care poate fi tratată ușor.


PARAZITOZELE

O altă problemă cu care se pot confrunta cățeii este cea a parazitozelor.
Paraziții interni sau viermii intestinali se pot transmite și la oameni. Cățeii se pot naște cu ei fiind transmiși de la mamă, de asemenea se pot transmite prin ingerarea ouălelor. Anumite tipuri de paraziți pot fi transmiși și prin intermediul puricilor.
Există tratamente foarte eficiente împotriva paraziților, ideal este că femelele să fie deparazitate și înainte de fătare și după.
Deparazitarea cățeilor se poate începe din a 2-a săptămâna de viață și se continuă până la vârsta de 3 luni, din 2 în 2 săptămâni. După această vârstă, deparazitarea internă se poate face periodic de 3-4 ori pe an.


PARAZIȚII EXTERNI

Puricii sunt principala cauză a mâncărimii și iritațiilor pielii. Saliva puricilor provoacă reacții alergice manifestate prin pierderea părului și infecții locale datorită suprainfectării cu bacterii. Mâncărimea apare mai ales în zona cozii.
Pentru a trata câinii de purici se fac îmbăieri cu șampoane speciale sau cu soluții antiparazitare. De asemenea, pentru că puricii stau mai ales în mediul înconjurător, urcându-se pe animal doar pentru a se hrăni cu sângele acestuia, se va face concomitent și tratarea mediului înconjurător.